Made in Amerika

Made in Amerika

"Mélyelemzés" a Trónok harca évadnyitányáról

2016. április 26. - madeinamerica

Azt hiszem sokat, sok helyen lehet olvasni a Trónók harcáról sokkal szakavatottabb szerzők tollából, úgyhogy úgy tervezem, hogy a továbbiakban az évad során igyekszem majd a leglényegesebb momentumokat kiemelni csak a GoT-epizódokból. A vasárnapi bemelegítő rész a végső WTF mellett leginkább talán a gasztronómiai vonatkozások miatt marad emlékezetes, jöjjenek tehát a tovább mögött ezek, és egyéb magvas gondolatok a Red Woman után.

davos.png

  1. Davos továbbra is jó arc, és szereti a bárányt. Megérdemli, remélhetőleg Alliser Thorne nem szúrja ki a szemét valami ócska lóhússal és nem is Ramsey-től rendeli a menzát.
  2. Ramseyról sok rosszat el lehet mondani, de azt nem, hogy ne lenne gyakorlatias ember. Jó húst végtére is csak nem dobálunk ki nem?! (Remekül sikerült kompenzálni váratlan ömlengését.)
  3. Szegény Tyrionból azt is kinézik, hogy pár buznyákért csecsemőt vesz vacsorára?! 
  4. A dothrakiak mióta ilyen laza arcok? Nem rémlik, hogy a korábbiakban ilyen hétköznapi suttyó small-talkok jellemzőek lettek volna rájuk, már-már azt hittem ők csak harcolnak, dugnak és csúnyán néznek, a szóbeli kommunikációt mindeközben a minimálisra szorítva.
  5. Daenerys nagyon nem akar a dothrakhi nyugdíjas otthonban lógni a dothraki mamikkal, a Dosh Khaleen  neve hallatán ült ki az arcára egyedül némi ijedtség.
  6. A dorne-i történéseket továbbra sem bonyolítják vagy agyalják túl a készítők, most éppen a valaha volt legkönnyedebb puccsjelenetnek lehettünk a szemtanúi.
  7. Kissé furcsálltam, hogy miután elhangzott, Oberyn élete során együtt hálhatott a világ legszebb nőivel és férfijaival, nem folytatódott a felsorolás.
  8. Melissandre kurva ronda. Ráadásul nem csak önmagában rusnya fizimiskája volt sokkoló, hanem a jelenetből áradó erőtlenség, mellyel a máskor olyannyira magabiztos, most láthatóan potenciális szexpartnerei elvesztésétől kissé depressziós illuzionista hölgy „álomba sírja” magát. 

+1  Hodor hiánya egyre égetőbb.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://made-in-amerika.blog.hu/api/trackback/id/tr288665558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása