Made in Amerika

Made in Amerika

A Ballers továbbra is baromi szórakoztató

2016. július 21. - madeinamerica

Tombol a nyár, amit mi sem jelez jobban, mint hogy visszatért a Ballers, az HBO könnyed nyári dramedy-je az NFL-játékosok és játékosügynökök „szürke” hétköznapjairól. A tovább mögött kissé spoileresen megy a ball so hard:

ballers2.png

 

A Ballerst már tavaly is eléggé szerettük, amiért - sportrajongók számára mindenképpen – érdekes, komoly (relatíve, persze) problémákat mutat be elképesztően felszínesen, ugyanakkor kb. ugyanennyire szórakoztatóan. A Ballers gyakorlatilag a tökéletes guilty pleasure sorozat, számomra mindenképpen, van benne minden, ami szem-szájnak ingere: sport, jó zenék, jó kis cameók, rongyrázás, és persze The Rock…Nem is értettem nagyon, Roger Goodell mit fájlalt a sorozaton, ennél finomabban, mégis hazugnak egyáltalán nem tűnő módon aligha lehetne bemutatni az NFL-játékosok világát. (Pláne, hogy a sorozat főhőse tulajdonképpen egy egészen pozitív figura volt?.)

A második évad nyitánya pedig nagyjából azt hozta, ami várható volt, felvázolta a konfliktust, amit már jó előre lehetett tudni: Spence kap egy érdekesnek ígérkező villaint, az Andy Garcia által alakított, egyelőre csak pár szó erejéig megjelenő játékosügynök személyében, aki, mint megtudtuk, szakmájában a kurvaisten, egyébként pedig Spence nemezise.

Mindez azért lesz érdekes, mert nagyjából pont az ellenkezője fog történni annak, ami miatt az első évad is szerethető volt, The Rock karaktere eddig ugyanis az őt körülvevő nem feltétlenül szimpatikus közeg ellenére jófiú volt, aki mindig a lehető leghelyesebb megoldásra törekedett. Kissé felüdülés is volt ez a sorozatpaletta rengeteg imádnivaló antihőse mellett. Úgy tűnik azonban a második évad arról fog szólni, mit hoznak ki belőle a régi sérelmek, ami szintén lehet szórakoztató. Azt már láttuk, Terrell Suggs mit hozott ki Spence-ből…

ball4.png

Emellett a többi karakterről persze kiderül, mégsincs minden annyira rendben, a szemét Dolphins ugyanis úgy tűnik mindkettejükkel kibabrált. (Merthogy egy idénnyel később járunk ugyebár, a sorozat úgy tűnik érthető módon nem próbálkozik meg a szezon bemutatásával, marad az offseason történéseinél.) Új nincs a nap alatt, de a szerethető hülyegyerek-mércén Böde Dani nyomaiba eredő Ricky vesszőfutása tavaly is a legviccesebb pillanatokat szolgáltatta, vélhetően idén sem lesz ez másként.

Na és persze, ha már évadnyitó, a cameókat is sikerült megnyomni, többek között Suh, OBJ és T-Sizzle színre lépésével, utóbbi nagy jelenete elég emlékezetesre is sikerült. (OBJ-vel azért több mindent lehetett volna kezdeni.) Remélhetőleg évadzáróra tartogatnak mondjuk egy Gronkot…

A Ballers tehát továbbra is az, ami: fél óránnyi kellemes kikapcsolódás, NFL-fanoknak alighane egyenesen kötelező. Búcsúzóul pedig, stílszerűen, ahogy egy úgy tűnik igazi NFL-játékos mondaná:

Ball so hard!

 ball1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://made-in-amerika.blog.hu/api/trackback/id/tr838905472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása